Mijn winkelwagen
Een aanvraag sturen

Een houten huis bouwen voor 150.000 euro: kan dat echt?

Een huis bouwen met een beperkt budget is zeker geen onmogelijke missie, en dit artikel helpt u het proces verder te vereenvoudigen. Het bouwen van geprefabriceerde houten woningen is tenslotte ons specialisme. Lees verder om meer te weten te komen over de kosten en details, en ontdek hoe u een houten huis voor 150.000 euro kunt realiseren. Misschien is een van de aangeboden huizen precies wat u zoekt? Laten we het uitzoeken!

Waarom een houten huis bouwen betaalbaarder is

Hoewel verschillende factoren de kosten van geprefabriceerde constructies beïnvloeden, zijn ze over het algemeen goedkoper. De bouwmaterialen, zoals langzaam gegroeid naaldhout, zijn zeer duurzaam, en in vergelijking met traditionele bouw zijn er minder materialen nodig om de montage te voltooien. Bovendien zijn geprefabriceerde houten huizen sneller te bouwen. Dit betekent modellen van topkwaliteit tegen lagere kosten, aangezien deze constructies goedkoper te produceren zijn dan traditionele bouwconstructies. Uiteindlijk kunt u kiezen uit vele verschillende ontwerpen (of zelfs uw eigen ontwerp maken) en goedkoper genieten van uw nieuwe huis.

De eerste stappen naar het bouwen van een houten huis

Als u eenmaal hebt besloten om voor een geprefabriceerde houten woning te gaan, is de volgende stap het selecteren van de belangrijkste criteria. Afhankelijk van het stuk land dat u bezit of op het punt staat te verwerven, weet u ongeveer wat de grootte van het model moet zijn. Natuurlijk moet u ook rekening houden met het doel: is het een gezinswoning? Bent u van plan om vaak gasten te ontvangen? Dit kan helpen bij het bepalen van de kenmerken die uw houten huis moet hebben, zoals het aantal slaapkamers of een ruim terras. Tot slot moet u natuurlijk ook een budget vastleggen.

Is het mogelijk om een houten huis te bouwen voor 150.000 euro?

Het korte antwoord is een volmondig ja! Het is perfect haalbaar, en met experts zoals die van Pineca zal uw project vlot en met kennis van zaken verlopen. Dus aarzel niet om nu te beginnen!

Dit zijn de kosten die u kunt verwachten bij het bouwen van een houten huis:

  • Het stuk grond: Dit kan ook de nodige vergunningen omvatten, inclusief de overdrachtsbelasting, aansluitingen voor nutsvoorzieningen en het voorbereiden van de perimeter, zoals het leggen van de fundering. U kunt vaak kiezen uit verschillende funderingstypes die bij de prijs van het model opgeteld kunnen worden.
  • De prefab structuur zelf, de ontwerpkosten en eventuele extra's: Deze variëren afhankelijk van het model.
  • De installatie en inrichting: Al onze modellen kunnen doe-het-zelfprojecten worden, maar wij bieden ook een montageservice tegen een meerprijs aan.

Geprefabriceerd houten huis: onze favorieten

Voordat we in de selectie duiken, is het goed om te weten dat de weergegeven prijs van elk model kan variëren, afhankelijk van de extra functies die u wilt toevoegen. Laten we nu eens kijken naar de verschillende modellen, geprijsd van laag naar hoog in elke maatcategorie.

Modellen van 40-60 m² die waar voor uw geld bieden

Laten we eens kijken naar de geïsoleerde versies van elk model. Dankzij de isolatie zijn deze modellen het hele jaar door bewoonbaar. Het hoogste isolatieniveau betekent ook dat PVC ramen en deuren bij de prijs zijn inbegrepen. Als u geld wilt besparen en slechts korte periodes in het huis wilt verblijven, dan zijn de niet-geïsoleerde modellen goedkoper, dus die moet u zeker ook eens bekijken.

Een ander interessant punt is dat de basisprijs van onze geprefabriceerde huizen inclusief houten ramen en deuren is, plus het dak. U kunt deze accessoires altijd upgraden voordat u uw aankoop afrondt.

En dan nu de modellen. Allereerst zijn er HYMER en HYMER F, twee verschillende versies van een houten huis voor 150.000 euro met maximaal 2 potentiële slaapkamers, een grote woonkamer en een aparte badkamer. Het terras van 10 m² is bij de prijs inbegrepen, zodat u altijd een plek hebt om buiten te ontspannen. Een ander model met enkele uitvoeringen om uit te kiezen is KAYA. De moderne KAYA 1 en KAYA 2 hebben een zeer karakteristieke, minimalistische uitstraling. Ze zijn licht, vrij compact, met een langwerpig terras dat tegen een meerprijs kan worden uitgebreid. Het grootste verschil is dat KAYA 1 één slaapkamer en één badkamer heeft, terwijl KAYA 2 twee slaapkamers en twee badkamers heeft.

Tot slot is er PREMIUM. In dit gebouw heeft elke kamer zijn eigen raam - de woonkamer, de 2 slaapkamers en de badkamer. De gepolijste verticale bekleding aan de buitenkant is prachtig en behoudt de natuurlijke charme van het materiaal. Het is 47 m² aan comfort en genot!

Een iets ambitieuzere selectie van houten huizen van 60-100 m²

De middelgrote modellen zullen u aangenaam verrassen met een ruim aanbod aan verschillende stijlen. Om een paar voorbeelden te geven, beginnen we met DONNA. Dit model lijkt enigszins op de eerder genoemde HYMER wat betreft het uiterlijk en het terras (in dit geval zijn er 2 terrassen). De oppervlakte van het model DONNA is echter 63 m², dus de 2 slaapkamers zijn ruimer en er is zelfs plaats voor een open haard.

Verder moeten we ook nog een andere versie van KAYA vermelden – KAYA 3. Dit is een nog ruimere versie van 70 m² met ruimte voor 3 slaapkamers. Overweeg tot slot ook VALERI, een houten huis voor 150.000 euro. Dit model heeft een elegant ontwerp en grote open ruimtes. Met een oppervlakte van 80 m² hebt u veel opties voor de inrichting.

100-120 m² houten huizen onder 150.000 euro

Als u boven de 100 m² komt, zijn er meer stijlen, indelingen en functies beschikbaar. Kijk bijvoorbeeld eens naar JULIA – er is ruimte voor 3 slaapkamers, 2 badkamers en een open haard. Het klassieke ontwerp is een mooie aanvulling op deze indeling, waarbij het zadeldak optimaal tot zijn recht komt in deze langwerpige structuur. Als dit model u bevalt, zult u waarschijnlijk ook RIVIERA waarderen, dat ook sterk leunt op de traditionele stijl. Bovendien heeft het overeenkomsten met JULIA, met ruimte voor 3 slaapkamers en een open haard. In dit geval is het grote terras van 21 m² al bij de prijs inbegrepen.

Terug naar de moderne architectuur. Onze laatste aanbeveling is het geprefabriceerde houten huis ELIZA met een oppervlakte van 115 m². Hier vindt u veel natuurlijk licht, een effectief geplande lay-out met handige details, zoals een opbergruimte direct naast de keuken en een bijkeuken, plus ruime eet- en ontspanningsruimtes. ELIZA is zowel van binnen als van buiten een genot!

Bent u verliefd geworden op een van deze prachtige modellen, en zijn de kosten voor het bouwen van een houten woning aantrekkelijk voor u? Wij bespreken graag al uw wensen om u te helpen met uw droomproject. Bel ons op +31208905588

Vertel ons over het product dat u zoekt

Geef enkele details over het product dat u zoekt (waarvoor het gebruikt zal worden, oppervlakte, afmetingen, ontwerp, enz.). Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op (meestal dezelfde of de volgende werkdag).

*
*