Mijn winkelwagen
Een aanvraag sturen

Ontsnappen aan de drukte van Lissabon naar de rust van het platteland in Coimbra, Midden-Portugal

In 2020 hebben Sofia (48), André (42) en hun 9-jarige dochter Maria hun droom waargemaakt om van het bruisende Lissabon naar het rustige platteland te verhuizen, omgeven door prachtige natuurlijke landschappen.

Nu woont de familie op een omheind terrein van 2 hectare in een stenen huis, omringd door natuur, inheemse bomen, een moestuin en dieren die in de omgeving rondlopen. Dankzij de hoeveelheid ruimte die ze hebben, kunnen ze zich volledig onderdompelen en genieten van de natuur, waar kinderen vrij kunnen rondrennen en spelen, en de hele familie hun eettafel kan vullen met groenten die geteeld zijn volgens de principes van Permacultuur en Biodynamische Landbouw.

De gasten van Quinta D' LuzArcoIris - de blokhut die de familie te huur aanbiedt - kunnen ook van al deze voordelen genieten!

Hoe het allemaal begon

In maart 2021 vond de familie een prachtige boerderij om het project Quinta D' LuzArcoIris te realiseren. Het proces voor de aankoop van de eerste blokhut begon aan het begin van 2022, waarna het project in september 2023 werd geopend voor het publiek, na vertraging door administratieve procedures.

“We droomden ervan een plattelandstoerismeproject te creëren, waarbij onze gasten een rustig verblijf in de natuur konden ervaren in het centrale gebied van Portugal (in Coja, Arganil, in het district Coimbra), omringd door de Serra do Açor - met watervallen bij Fraga da Penas, het natuurreservaat Mata da Margaraça en verschillende rivierstranden, en op 1 uur afstand van de Serra da Estrela (met sneeuw in de winter).” – Sofia


Het juiste model vinden

Sofia en André dachten na over verschillende technische kenmerken en visuele eigenschappen die ze wilden combineren, en ze dachten dat het wel eens heel moeilijk zou kunnen worden om het juiste product te vinden dat aan al hun wensen voldeed.

De belangrijkste criteria waren de prijs-kwaliteitverhouding en esthetische uitstraling. Ook waren er verschillende andere specificaties waaraan moest worden voldaan. Maar toen ze per ongeluk op de website van Pineca belandden, wist de familie dat de enige moeilijkheid zou zijn om uit zoveel mooie modellen het juiste model te kiezen.

Sofia vertelde dat hun gasten dol zijn op de blokhut NINA 25 m2 van Pineca. Sommige gasten van Quinta D' LuzArcoÍris zeggen zelfs dat ze zich kunnen voorstellen dat ze permanent in zo'n geprefabriceerde blokhut kunnen wonen - of in een groter model, natuurlijk! Sofia liet ons ook weten dat ze van plan zijn om binnenkort nog meer blokhutten te bouwen - één of twee structuren van elk 25 m2 / 35 m2. Spannend!

Een bouwproces om nooit te vergeten

Het is voor ons altijd interessant om onze klanten te vragen naar het bouwproces. Sofia deelde graag hun ervaring met de zelfmontage.

“Toen we de dozen openmaakten en zoveel verschillende houten onderdelen zagen, was dat beangstigend leuk en spannend tegelijk. We hebben alle onderdelen gescheiden op basis van grootte en nummers/referenties, en dit maakte het gemakkelijker om met de montage te starten: alle onderdelen hadden een genummerde sticker (op enkele uitzonderingen na) die overeenkwam met bepaalde afmetingen. Met behulp van het technische blad voor de montage was het dan bijna altijd gemakkelijk om door te bouwen tot het laatste vereiste onderdeel.” - Sofia


Sofia vertelde ook dat ze de kleine stukken hout die als steun dienden in de dozen, gebruikt hebben om de stijlvolle terrasafscheiding te bouwen. Dit bewijst nog maar weer eens dat je heel creatief kunt zijn met hout - wat een duurzame en goed doordachte oplossing!

De boodschap verspreiden

Wat bijzonder leuk is, is dat Sofia en André ermee hebben ingestemd om onze vertegenwoordigers te zijn en hun blokhut te tonen aan potentiële klanten die een soortgelijk huis willen kopen. Sofia vertelde ons dat ze al bezoek hebben gehad van mensen die van het eiland Madeira of de Azoren kwamen, maar ook uit andere gebieden van het noorden tot het zuiden van Portugal.

“Iedereen is erg onder de indruk van het huis en de positieve feedback die we geven. We proberen altijd de belangrijkste vragen die ze ons stellen of twijfels die ze hebben te beantwoorden.” - Sofia


De voldoening die we halen uit het vervullen van de dromen van onze klanten maakt ons altijd dankbaar en gelukkig. We waarderen Sofia's enthousiaste feedback en kijken uit naar onze toekomstige projecten samen!

Vertel ons over het product dat u zoekt

Geef enkele details over het product dat u zoekt (waarvoor het gebruikt zal worden, oppervlakte, afmetingen, ontwerp, enz.). Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op (meestal dezelfde of de volgende werkdag).

*
*